Na Celjskem priprli pet vlomilcev

Celjski policisti so v zadnjem tednu obravnavali več primerov vlomov, zaradi katerih so začasno odvzeli prostost petim osumljencem različnih primerov vlomnih dejanj.

Objavljeno
16. januar 2007 17.11
Celje - Celjski policisti so v zadnjem tednu obravnavali več primerov vlomov, zaradi katerih so začasno odvzeli prostost petim osumljencem različnih primerov vlomnih dejanj. Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, so nazadnje prostost v nedeljo odvzeli 22-letnemu Celjanu, osumljenemu storitve 11 vlomnih tatvin v gostinske lokale, podjetja in v dijaški dom. Z omenjenimi dejanji je povzročil za okoli 4000 evrov materialne škode.

S priporom se je končala tudi serija vlomov 26-letnika iz okolice Trbovelj, ki so ga tamkajšnji policisti prijeli 10. januarja pri begu s kraja vloma na Vranskem. Z njim je bila 23-letnica, doma z območja Vranskega. Policisti so ugotovili, da sta isto noč vlomila še v štiri gostinske lokale oziroma trgovine na območju Vranskega, Polzele in Prebolda. Isti osumljenec je že decembra lani vlomil v prodajalno s kolesi v Šempetru, januarja letos pa v bencinski servis na Vranskem. Osumljen je tudi več vlomov v trgovine in bencinske servise na območju Ljubljane, kjer je večinoma odtujeval cigarete.

Policisti so pretekli teden odvzeli prostost tudi 30-letnemu moškemu iz območja Celja, ki je bil osumljen vsaj 14 vlomov na tem območju, isti dan pa so odvzeli prostost še 20-letnemu Celjanu, osumljenemu storitve ropa, drzne tatvine, vloma in desetih vlomnih tatvin v Celju, ter 21-letnemu Velenjčanu, ki je osumljen treh vlomov, pa tudi sicer je že stari znanec policistov.