Na cestninski postaji Log od danes nova ureditev

Policija vse voznike poziva, naj svojo vožnjo prilagodijo novi ureditvi ter spoštujejo signalizacijo in omejitev hitrosti.

Objavljeno
12. september 2012 19.45
avtocesta
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Ljubljana - Vozila, ki uporabljajo vinjete, bodo prek cestninske postaje prehajala po dveh pasovih v vsako smer, hitrost vožnje pa bo omejena na 60 kilometrov na uro.

Dars je v začetku tega meseca začel preurejati cestninsko postajo Log na avtocestnem odseku med Ljubljano in Vrhniko. V prvi fazi preureditve so odstranili ločilne betonske otoke, s čimer želijo zmanjšati tveganje za nastanek prometnih nesreč na območju cestninske postaje. Prva faza preureditve bo predvidoma zaključena danes, ko bo vzpostavljena nova prometna signalizacija.

Voznike pozivajo, naj svojo vožnjo prilagodijo novemu prometnemu režimu in naj na območju cestninske postaje vozijo umirjeno, spoštujejo omejitev hitrosti ter vozijo na primerni varnostni razdalji.

Opozarjajo tudi, da lahko nova prometna ureditev posamezne voznike zmede in se odločijo za nepričakovane manevre, zato sta ustrezna hitrost in pozornost na druge udeležence še toliko bolj pomembni. Kot so sporočili z Generalne policijske uprave, bodo policisti na tem območju zato tudi pogosteje merili hitrost.