Na domu okradli 86-letnico

Dve ženski sta prišli na dom 86-letnice in ji ukradli denarnico. Ker je imela v njej geslo, sta nato iz bankomata dvignili 500 evrov.

Objavljeno
04. september 2014 13.26
bsa bankomati
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika

Ljubljana − Ženski srednjih let, stari med 45 in 55 let, sta včeraj okoli 11. ure prišli na dom 86-letne ženske v Štepanjskem naselju in ji natvezili, da se ukvarjata s pokojninskim zavarovanjem. Starejšo žensko sta prosili, ali jima lahko zamenja bankovec za sto evrov, dvakrat po 50 evrov. »Oškodovanka je neznani ženski spustila v stanovanje in jima bankovec dejansko zamenjala,« so sporočili iz ljubljanske policijske uprave.

Ena od obiskovalk je začela upokojenko spraševati o pokojninskem zavarovanju in osebnih podatkih, medtem ko jo je druga prosila, ali lahko uporabi sanitarije. Ko se je prva ženska pogovarjala z 86-letnico, pa ji je druga ukradla denarnico z denarjem in bančno kartico s priloženo PIN-kodo. Hitro sta zapustili stanovanje in odšli do bankomata, iz katerega sta z ukradeno bančno kartico dvignili 500 evrov.

»Policija ponovno opozarja in svetuje, naj občani nepoznanih ljudi, ki pridejo do njih z raznimi pretvezami (da potrebujejo pomoč, za uporabo sanitarij, za anketiranje, da ponujajo posodo, orodje in podobne predmete po zelo ugodnih cenah, da tržijo zavarovanja pod ugodnimi pogoji in podobno), ne spuščajo v svoje domove,« so sporočili iz policije. Pri tem opozarjajo, da osebna gesla in kartice ne spadajo skupaj.