Na Gorenjskem v prometnih nesrečah umrli dve osebi

Na gorenjskih cestah sta se v večernih urah zgodili dve hudi prometni nesreči s smrtnim izidom.

Objavljeno
05. oktober 2012 23.38
Š. P., delo.si
Š. P., delo.si

Kranj/Tržič - Do nesreče, v kateri je umrla ena oseba, je prišlo na gorenjski avtocesti v bližini odcepa za Tržič, in sicer zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Prometna nesreča ne gorenjski avtocesti se je zgodila nekaj minut pred 20. uro. 71-letna voznica osebnega avtomobila je, sicer italijanska državljanka, zapeljala na nasprotno smerno vozišče že v Lescah in po napačni strani avtoceste vozila v smeri proti Kranju. V bližini viadukta Tržiška Bistrica je silovito trčila v osebni avtomobil 39-letnega voznika, ki je pravilno vozil v smeri Tržiča. Trčenje je bilo tako silovito, da je voznica poškodbam na kraju nesreče podlegla. Ostali udeleženci v prometni nesreči niso bili huje poškodovani.

Še ena prometna nesreča s smrtnim izidom pa se je okoli 18. ure zgodila v naselju Rečica pri Bledu. Prometno nesrečo je povzročil 31-letni voznik osebnega avtomobila iz Gorij, ki je vozil pod vplivom alkohola. Ta je na cesti z Bleda proti Gorjam v naselju Rečica pri Bledu v desnem ovinku zapeljal z vozišča. Pri tem je s prednjim delom vozila trčil v 59-letnega pešca z Bleda, ki je pravilno hodil ob levem robu vozišča. Pešec je zaradi hudih poškodb umrl, zaključuje STA.