Na Hrvaškem umrl slovenski potapljač

Ob obali hrvaškega mesta Sveta Marina je umrl slovenski potapljač. Ker je prehitro splaval na površje mu je postalo slabo, zato so na pomoč poklicali reševalce, vendar je bilo že prepozno.

Objavljeno
24. avgust 2009 21.38
Š. Ro./STA
Š. Ro./STA
Zagreb - V bližini Labina v mestu Sveta Marina je v nedeljo okoli 15. ure umrl Slovenec, ki se je potapljal v zalivu Guboka, poroča hrvaški portal index.hr.

Po navedbah hrvaškega portala je moški, ki je gledal skozi okno bližnje hiše, obvestil klicni center 112, da je opazil potapljača, ki se je zatekel na nedostopne skale ter kazal, da potrebuje pomoč. Na pomoč je klical eden od dveh slovenskih potapljačev, potem ko naj bi drugemu postalo slabo, ker naj bi prehitro splaval na površje.

Potapljača so s čolnom privedli na pomol v Sveto Marino, kamor so prispeli tudi reševalci nujne medicinske pomoči, vendar je bila pomoč prepozna.

V soboto pa je v bolnišnici v Šibeniku umrlo 19-letno dekle iz Maribora, ki se je pred dvema tednoma potapljalo pred obalo Šibenika v Dalmaciji. Ker je prehitro prišla na površje, je bila dva tedna v barokomori, a življenja ji niso mogli rešiti.