Na Koroškem še druga eksplozija plina

Včeraj popoldne je v hiši v bližini Podgorja pri Slovenj Gradcu eksplodirala plinska jeklenka, pri čemer se je laže poškodoval 52-letnik. Moški je v domači kuhinji odklopil polno jeklenko, pri tem pa pozabil zapreti ventil.

Objavljeno
24. februar 2011 15.33
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Slovenj Gradec - Moški, ki v hiši v kraju Spodnji Razbor živi sam, je polno plinsko jeklenko odklopil od štedilnika, pri tem pa je pozabil zapreti varnostni ventil. Iz jeklenke je začel uhajati plin, ki je prišel v stik z ognjem iz bližnjega štedilnika na trda goriva, to pa je povzročilo močno eksplozijo. Ogenj je zajel kuhinjske omarice in leseni strop, zaradi udarnega vala pa se je poškodoval tudi plinski štedilnik, dve okni in balkonska vrata. Gmotno škodo, ki je pri tem nastala, ocenjujejo na okrog 5000 evrov.

Začetni požar sta z ročnim gasilnim aparatom pogasila sorodnika 52-letnika, dokončno pa so ga pogasili prostovoljni gasilci PGD Slovenj Gradec in PGD Podgorje ter poklicni gasilci KGZ Ravne na Koroškem. 52-letnik je v eksploziji utrpel opekline po obeh rokah in obrazu, zato so ga z reševalnim vozilom odpeljali v slovenjegraško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju.