Na Madagaskarju množica ubila Evropejca

Francoz in Italijan sta med mučenjem priznala, da se ukvarjata s trgovino z organi.

Objavljeno
03. oktober 2013 20.59
imo/razstava
V. V., STA
V. V., STA

Antananarivo - Množica je danes na Madagaskarju ubila in zažgala dva Evropejca, domnevno Francoza in Italijana, ki sta med mučenjem priznala, da sta trgovala z organi. Ubit je bil tudi nek domačin. Incident se je zgodil na turističnem otoku Nosy Be, kjer so v sredo, potem ko so našli truplo osemletnega dečka, ki so ga pogrešali od petka, izbruhnili nemiri.

Dečkovo truplo je bilo brez genitalij in jezika. Lokalni prebivalci so najprej napadli policijsko postajo, saj so domnevali, da tam skrivajo napadalca. Nato so za napad osumili dva tujca ter ju okrivili, da se ukvarjata s trgovino z organi.

Zaradi incidenta je francosko zunanje ministrstvo vsem Francozom, ki so na otoku Nosy Be, svetovalo, naj se ne gibajo na prostem, zaprli so tudi tamkajšnjo francosko šolo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nekaj ur po umoru dveh Evropejcev je množica linčala še domačina, ki so ga potegnili iz njegovega avtomobila in ga vrgli v ogenj. To naj bi naredili, ker naj bi tudi on sodeloval pri umoru dečka.

Javno linčanje na Madagaskarju ni redek pojav. Množica včasih linča tatove ali voznike, vpletene v nesrečo s smrtnim izidom.

Kot še poroča AFP, so bili v zadnjih dveh letih na Madagaskarju ubiti trije Francozi. Marca letos so zadavili 82-letno nuno, aprila lani pa so na osamljeni plaži ubili francoski par.