Na območju Blegoša pogrešan planinec

Gorske reševalne službe in policija so na škofjeloškem območju sprožili obsežno akcijo iskanja 26-letnega Marjana Kristana, ki naj bi se nahajal na območju Blegoša.

Objavljeno
25. januar 2007 11.03
Na severu Indije tolikšnjega sneženja imeli zadnjih 15 let
Škofja Loka - Gorska policijska enota, gorske reševalne službe in enote vodnikov psov za iskanje oseb ter gasilci so danes zjutraj na škofjeloškem območju sprožili obsežno iskalno akcijo, v kateri iščejo 26-letnega Marjana Kristana iz občine Gorenjska vas-Poljane. Ta se je v sredo okrog 11. ure skupaj s psom odpravil proti Blegošu. Ko se dalj časa ni vrnil, so ga najprej iskali domačini. Zaradi izredno slabih vremenskih razmer so v večernih urah z iskanjem prenehali in o dogodku obvestili policijo.

Kot so sporočili iz Operativno-komunikacijskega centra Policijske uprave Kranj, so ugotovili, da obstaja velika verjetnost, da je Kristan odšel po grebenu proti Blegošu. Zato so v nočnem času, skupaj s pripadniki gorske reševalne službe organizirali skupino, ki je v izredno težkih vremenskih razmerah pregledala relacijo, vendar pogrešanega ni našla.

Pogrešani, ki nekoliko šepa, je oblečen v vetrovko modre barve, zelene kavbojke, križast pulover sive barve in je obut v modre planinske čevlje. Na glavi ima kapo s senčnikom in napisom Jelovica. Pes poleg njega je ovčar črne barve in sliši na ime Rex.