Na pomoč, na blazini je pajek!

Gasilci se vsakodnevno srečujejo z bolj ali manj nujnimi primeri, pa tudi s povsem bizarnimi.

Objavljeno
11. oktober 2013 15.35
imo PAJEK-PAJCEVINA
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

London - Gasilci se vsakodnevno srečujejo z ne ravno nujnimi klici na pomoč. Med bolj nedolžne pri nas spadajo reševanja živali s streh in dreves, britanski gasilci pa se srečujejo tudi s prav bizarnimi.

Londonski gasilci tako vsak teden prejmejo okrog 100 klicev občanov, nemalo kateri pa jih pripravi tudi do smeha. Imajo pa britanski gasilci nekaj skupnega z našimi - največkrat njihove intervencije, tiste, ki ne spadajo pod nujne, vključujejo živali.

Pred časom jih je tako poklicala ženska, ki se je prestrašila ogromnega pajka, ki je zasedel njeno blazino, sama pa se mu ni upala približati. Nek moški je v kuhinji opazil netopirja in za nasvet, kaj naj z njim, poklical interventno številko gasilcev. Spet drugi je zahteval pomoč, ker se je za omaro zagozdila veverica, tretji pa je na vrtu opazil lisico. Starejša ženska je v psa, da bi ga pregnala, vrgla kozarec vode, v katerem je imela protezo, in gasilce prosila, naj ji jo vrnejo.

Kljub temu, da se gasilci na vse klice odzovejo, pa vsi občane naprošajo, naj interventno številko uporabljajo le v nujnih primerih. »Če se bojite pajkov, pokličite soseda ali prijatelja, ne interventne številke,« so si edini gasilci.