Na posoških cestah umrl kolesar

Včeraj je 59-letni domačin iz naselja Žaga peljal po cesti proti Srpenici in iz neznanega vzroka zapeljal levo čez vozišča na travnato brežino, kjer je padel ter mrtev obležal v betonskem propustu tri metre pod voziščem.

Objavljeno
30. oktober 2009 10.30
Ma.B./STA
Ma.B./STA
Kobarid - V Posočju sta se v četrtek popoldan zgodili dve nesreči, v kateri sta bila udeležena kolesarja, pri čemer je eden umrl. Ko je 59-letni domačin iz naselja Žaga peljal po cesti proti Srpenici, je namreč iz neznanega vzroka zapeljal levo čez vozišča na travnato brežino, kjer je padel in mrtev obležal v betonskem propustu tri metre pod voziščem.

Kot so danes sporočili z novogoriške policijske uprave, bo vzrok za smrt 59-letnika in njegov nenaden zavoj v levo pokazala obdukcija.

Posoški policisti so v četrtek obravnavali še eno nesrečo z udeležbo kolesarja. V Kobaridu je 51-letnik vozil po lokalni oz. dovozni cesti proti pokopališču. V ostrem nepreglednem ovinku je zaradi srečanja z nasproti vozečim avtomobilom zapeljal skrajno desno in pri tem trčil v 67 in 63 let stari peški.

Trčenje je bilo tako silovito, da so vsi trije padli po vozišču, peški sta bili nekaj časa brez zavesti, kolesar pa naj bi imel zlomljeno roko in nogo. Vsi trije so bili odpeljani na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, so sporočili z novogoriške policijske uprave.