Na silvestrovanju padli sedem metrov globoko

Ljubljanski sejem mora trem mladim, ki so pred sedmimi leti na Gospodarskem razstavišču med silvestrskim rajanjem padli sedem metrov globoko in se hudo poškodovali, plačati odškodnino.

Objavljeno
09. marec 2007 07.10
Gospodarsko razstavišče
Murska Sobota – Evforično pričakovanje leta 2000 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani se je za tri mlade končalo s hudimi poškodbami, okrožno sodišče v Murski Soboti pa je razsodilo, da mora Ljubljanski sejem, d. d., kot organizator prireditve vsem trem, ki so na silvestrskem rajanju padli sedem metrov globoko, plačati odškodnino. Sodba še ni pravnomočna.

Sodišče je 26-letni Tini Radojčič prisodilo 47.154 evrov, 27-letnemu Boštjanu Glaserju dobrih 32.548 evrov, 24-letni Špeli Lukner nekaj malega več kot 25.454 evrov, Ljubljanski sejem kot organizator prireditve pa jim bo moral plačati še zamudne obresti in pravdne stroške.

Na silvestrovanju za mlade je bila trojica na dvignjeni ploščadi oziroma galeriji v hali B. Zaradi nepopisne gneče (pričakovali so okrog 1800 ljudi, vendar naj bi jih bilo že ob pol enajstih okrog tri tisoč), so padli čez razmeroma nizko ograjo oziroma skozi navidezno zadelani strop med galerijo in bližnjo steno približno sedem metrov globoko. Vse tri so odpeljali v klinični center, kjer so se nato tudi seznanili. Na sodišču so vsi trije opisali, kaj se je dogajalo tistega večera, in posledice, ki jih imajo zaradi poškodb. Še najbolj hendikepirano se počuti Luknerjeva, ki je bila ob nesreči še mladoletna in se je aktivno ukvarjala s športom. Veljala je za najboljšo članico državne mladinske reprezentance v namiznem tenisu, saj je julija 1997 skupaj s soigralko Martino Safran v slovaških Topolčanih osvojila bronasto medaljo na evropskem kadetskem prvenstvu.

Preberite v petkovem tiskanem Delu.