Na spletu za 346 dolarjev poskušala prodati svojega otroka

Policija je 20-letno mater aretirala oktobra po klicu anonimnega občana.

Objavljeno
02. december 2015 12.08
lvi*internet
Marko Jakopec
Marko Jakopec

Johannesburg – Mlada mati je na sodišču v Republiki Južni Afriki pod težo dokazov priznala, da je na svetovnem spletu skušala prodati svojega otroka za pet tisoč randov, kar je približno 346 ameriških dolarjev, in s svojim priznanjem šokirala lokalno pa tudi širšo javnost.

»Priznam, da je bilo moje dejanje napačno, zavržno, nezakonito in da sem ga storila namenoma«, je zgroženemu sodniku v solzah povedala skrušena 20-letnica, ki pa pri tem ni razkrila vzroka, zakaj se je odločila za tako drastično potezo.

Lokalna policija je objavila, da so nesrečnico aretirali oktobra po tem, ko so na svojo številko prejeli klic anonimnega občana. Ta jim je povedal, da nekdo na svetovnem spletu, na strani Gumtree, za zelo majhen denar prodaja otroka.

Mlado mater so iz zapora izpustili po vplačilu varščine, na sojenje pa bo počakala v hišnem priporu. Sodišče v mestu Pietermaritzburg v vzhodnem delu Južne Afrike je napovedalo, da bo sodbo izdalo proti koncu februarja prihodnje leto. Nesrečno 20-letnico najverjetneje čaka precej huda kazen.