Na vrtu množičnega morilca našli še štiri trupla

Ameriška policija, ki nadaljuje preiskavo hiše 50-letnega množičnega morilca Anthonyja Sowella iz Clevelanda, je v torek na vrtu njegove hiše našla še štiri razpadajoča ženska trupla, potem ko je minuli četrtek tam našla šest trupel.

Objavljeno
04. november 2009 18.31
Ti.K./STA
Ti.K./STA
Cleveland - Ameriška policija, ki nadaljuje preiskavo hiše 50-letnega množičnega morilca Anthonyja Sowella iz Clevelanda, je v torek na vrtu njegove hiše našla še štiri razpadajoča ženska trupla, potem ko je minuli četrtek tam našla šest trupel.

 

Sowella so leta 2005 izpustili iz zapora po 15 letih, ki jih je preživel v zaporu zaradi posilstva. Minuli četrtek so ga aretirali zaradi suma novega posilstva, vendar jih je v hiši čakalo presenečenje. Sowell je zbežal in so ga v bližini hiše prijeli šele v soboto, v sami hiši pa so najprej našli dve trupli v dnevni sobi, eno pod stopnicami v klet, dve v kleti, eno pa v plitkem grobu na vrtu.

 

Preiskava se je nadaljevala s prekopavanjem vrta in policija je odkrila še štiri trupla, poleg tega pa tudi odsekano glavo v vedru, za katero še ni jasno, ali je del še neodkritega novega trupla. Vse ženske so bile temnopolte, morilec pa jih je večinoma zadavil. Po sojenju ga čaka izbira med usmrtitvijo z injekcijo ali z električnim stolom.

 

Obsojenci na smrt imajo v državi Ohio po zaslugi nekdanjega guvernerja in sedanjega zveznega senatorja slovenskega rodu Georgea Voinovicha od leta 1993 na izbiro, da jih usmrtijo s pomočjo injekcije ali elektrike. V Ohiu so sicer doslej usmrtili manj kot 400 obsojenih na smrt.