Najprej ustavil, nato zapeljal na tire in v smrt

Na železniškem prehodu, kjer svečke še vedno opozarjajo na tragično prometno nesrečo iz prejšnjega tedna, je dopoldne spet silovito počilo.

Objavljeno
31. januar 2007 20.35
Cirkovce – Na železniškem prehodu, kjer svečke še vedno opozarjajo na tragično prometno nesrečo iz prejšnjega tedna, ko je v torek umrl 54-letni voznik golfa iz Marjete na Dravskem polju, je dopoldne spet silovito počilo. Trčenje potniškega vlaka v avtomobil kia pride je bilo usodno za starejšega voznika osebnega avta, po naših informacijah Friderika Selinška iz Ptuja.

Kot je pojasnil Janko Zrnko, pomočnik komandirja mariborske postaje prometne policije, se je nesreča zgodila okoli 10. ure, ko je 81-letni voznik kie pride med vožnjo iz Ptuja proti Cirkovcam pripeljal do železniškega prehoda, zavarovanega le z Andrejevim križem. »Pred prehodom je voznik najprej ustavil, že hip zatem pa je zapeljal na tire, po katerih je ravno v tistem trenutku v smeri proti Ptuju pripeljal potniški vlak. Po trčenju je vlak potiskal avtomobil še kakšnih 80 metrov pred seboj, vlak pa se je ustavil šele 350 metrov od prehoda,« je povedal Zrnko. Voznik povsem zmečkane kie pride, ki je obstala pod tiri obrnjena na streho, je padel iz avta in zaradi hudih poškodb takoj umrl.

Sredina žrtev na nezavarovanem prehodu v Cirkovcah je že druga v zadnjih dneh, zato je razumljivo, da se je tam dopoldne zbralo tudi nekaj domačinov, ki od pristojnih že dalj časa zahtevajo, naj zaradi številnih nesreč tam postavijo zapornice. Občinski svetniki, ki so prišli na prizorišče nesreče, pa razmišljajo celo o protestnih akcijah. »V zadnjih treh letih je na železniškem prehodu v Cirkovcah umrlo že sedem ljudi, še dva pa na približno kilometer oddaljenem prehodu,« je v pogovoru s policisti razburjen razlagal eden od domačinov. In kaj na njihovo jezo pravijo policisti? »Če upoštevamo, da je železniški prehod na ravnini in je pregleden, pred njim pa stoji Andrejev križ (na cesti so tudi hitrostne ovire, op. p.), je težko razumeti, zakaj je ravno tukaj toliko nesreč. Razumem pa zahteve krajanov, saj bo šele takrat, ko ga bodo zavarovali z zapornicami, prehod zares varen,« je dejal Zrnko.

Več v četrtkovem tiskanem Delu