Najstnik po trku zapeljal na teraso lokala, gost umrl

Tri poškodovane goste lokala na Senovem so odpeljali v bolnišnico, kjer je 59-letnik umrl. Ženski sta v kritičnem stanju.

Objavljeno
30. avgust 2013 15.58
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Novo mesto - PU Novo mesto je bila okrog 11.15 obveščena o prometni nesreči na Senovem, kjer naj bi bilo hudo poškodovanih več ljudi. Na kraj je bilo napotenih več policijskih patrulj, regijski center za obveščanje pa je aktiviral več enot nujne medicinske pomoči iz Posavja ter Poklicne gasilsko enoto iz Krškega.

Po prvih ugotovitvah policistov je 18-letni voznik osebnega avtomobila prehiteval avto pred seboj ravno v trenutku, ko je ta začel zavijati levo. Avtomobila sta trčila, vozilo 18-letnika pa je pri tem odbilo v levo in po nekaj metrih je zapeljal na teraso gostinskega lokala ob cesti.

Tri hudo poškodovane goste, ki so sedeli na terasi, ki jo je od ceste ločil le pločnik, so po oskrbi na kraju odpeljali v bolnišnico. Eden od poškodovanih, 59-letni moški, je okrog 14. ure umrl v brežiški bolnišnici. Dve ženski, eno so odpeljali v bolnišnico v Celje, drugo pa v Novo mesto, sta v kritičnem stanju.

Policisti so obema voznikoma - 18-letniku in 30-letniku, ki ga je prehiteval - odredili preizkus z alkotestom, ki pa ni pokazal prisotnosti alkohola.