Naleteli na prazen laboratorij, a zasegli konopljo

Zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami Mariborčanu grozi od enega do desetih let zapora.

Objavljeno
18. september 2014 11.03
Mi. K. kronika
Mi. K. kronika

Maribor - Na Industrijski ulici v Mariboru so policisti v torek popoldan obravnavali 26-letnega domačina, ki je imel pri sebi vrečko, v kateri je imel 49,85 grama konoplje. Ker so policisti posumili, da doma še več konoplje, so še isti dan od mariborskega okrožnega sodišča pridobili odredbo za hišno preiskavo. V njegovi sobi so policisti našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje. Šlo je za platneni šotor, ki je meril približno štiri kvadratne metre, vendar je bil prazen.

»Med preiskavo so policisti zraven opreme, potrebne za gojenje konoplje v posebej prirejenem prostoru, našli še 21 litrskih kozarcev za vlaganje, napolnjenih s prepovedano drogo konopljo in elektronsko tehtnico, na kateri so bile sledi konoplje,« so danes sporočili iz mariborske policijske uprave. Za kakšno količino gre policija ni sporočila.

Po zaključku preiskave bodo policisti podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami. Mariborčanu grozi od enega do desetih let zapora.