Narok za Vladimirja Voduška preklican

Velenjski podjetnik Stanislav Gaberc, ki je soobtožen domnevnega izsiljevanja, je krivdo priznal.

Objavljeno
01. oktober 2013 13.16
M. Č., Delo.si/STA
M. Č., Delo.si/STA
Celje - Na celjskem okrožnem sodišču je bil današnji predobravnavni narok za novinarja in lastnika Info TV Vladimirja Voduška preklican, soobtoženi velenjski podjetnik Stanislav Gaberc pa je na naroku krivdo priznal. Obtožena sta domnevnega izsiljevanja nekdanjega predsednika uprave zreškega Uniorja Gorazda Korošca, ki pa je lani odstopil s funkcije.

Gaberc je danes s tožilstvom podpisal sporazum o priznanju krivde. Tožilstvo je tako zanj predlagalo 14 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Obtožnica zoper Voduška in Gaberca je bila vložena konec oktobra lani.

Voduškov zagovornik Boštjan Penko je za STA povedal, da so zaradi priznanja soobtoženega Gaberca tožilstvo prosili za preložitev naroka, ker so nastale nove okoliščine. Penko ocenjuje, da se Vodušek, ki meni, da ni kriv, zdaj nahaja v precej neprijetnem položaju.

Na vprašanje, ali bo tudi Vodušek morda priznal krivdo, je Penko odgovoril, da ne bi rad nič napovedal, ker bo v kratkem razpisan nov narok in takrat se bosta z Voduškom odločala, kako naprej.

Vodušek in Gaberc naj bi izsiljevala tudi Vinka Stiplovška iz podjetja Rhydcon iz Šmarja pri Jelšah. Kriminalisti so Voduška aretirali julija lani na Trojanah, v trenutku, ko naj bi prejemal denar. Skupaj z Gabercem naj bi oškodovancema grozil, da bo podrobnosti o njiju razkril v medijih, v zameno za molk pa naj bi zahteval 350.000 evrov v gotovini ali odkup njegovih terjatev v višini 160.000 evrov.

Vodušek in Gaberc sta bila v priporu skoraj mesec dni, potem pa je vrhovno sodišče ugodilo zahtevi za varstvo zakonitosti in odpravilo pripor.

Decembra lani sta bili vloženi obtožnici tudi zoper Korošca in Stiplovška zaradi domnevne zlorabe položaja. Unior naj bi namreč Rhydconu nakazal 170.000 evrov, saj slednji ni zmogel več odplačevati kredita, ki ga je najel za nakup Uniorjevih delnic.