Nasad konoplje zavaroval z ročno bombo

Policisti PP Slovenska Bistrica so našli tri nasade konoplje s skupno 32 sadikami, visokimi med 180 in 210 centimetri.

Objavljeno
13. september 2013 16.28
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si
Maribor - Pred dnevi so policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica na svojem območju našli tri nasade konoplje. Na prvem nasadu je bilo najdenih devet sadik konoplje, na drugem 12 in na tretjem 11. Sadike so bile visoke med 180 in 210 centimetri.

Nemalo so bili policisti presenečeni, ko so ugotovili, da je bil eden od nasadov »zavarovan« z ročno bombo, na varovalko katere je bila zavezana vrvica, ta pa je bila napeljana okoli nasada. Nad ročno bombo je bila na lesenem kolu s strešico nameščena video nadzorna kamera.

Policisti so kraj ustrezno zavarovali in tja poklicali strokovnjake protibombne zaščite iz specialne enote policije. Ti so bombo, ki ni bila polnjena z eksplozivom in tudi ni imela vstavljenega vžigalnika, odstranili.

Konopljo so gojili 69-letna ženska in moška stara 36 in 80 let. Pri njih so na podlagi odredb preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Mariboru opravili hišne preiskave ter našli in zasegli še 43 malokaliberskih nabojev in lovski naboj.

Enega od osumljenih so policisti pridržali, vse tri pa bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, prav tako pa je uveden postopek pri prekrškovnem organu PP Slovenska Bistrica zaradi kršitev zakona o orožju