Našli alpinistovo truplo

Reševalci so po treh dneh iskanja dopoldne v Pihavcu nad Luknjo našli truplo Tineta Miheliča. Priznani gornik je najverjetneje umrl zaradi nenadne odpovedi srca.

Objavljeno
06. oktober 2004 16.32
Tine Mihelič
Mojstrana - Pripadniki gorske policije in gorske reševalne službe so po treh dneh iskanja dopoldne okoli 9. ure v vzhodnem ostenju Pihavca nad Luknjo na višini 2.200 m našli truplo 63-letnega alpinista Tineta Miheliča. Vzrok smrti zaenkrat še ni znan, vendar pa prve ugotovitve kažejo, da priznani alpinist ni umrl zaradi poškodb pri padcu.

S kranjske policijske postaje so kasneje sporočili, da je Mihelič najvejretneje umrl zaradi nenadne odpovedi srca. Za potrditev vzroka smrti pa je zdravnik odredil sanitarno obdukcijo, ki bo opravljena na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Mihelič je v soboto odšel v dolino Vrat, kjer so reševalci tudi našli njegov avtomobil, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. V ponedeljek pa se je sprožila obsežna iskalna akcija, v kateri je sodelovalo približno 30 pripadnikov gorske policije in gorske reševalne službe.

V gorah že od otroštva

V Mariboru rojeni Mihelič je bil avtor nekaterih najuglednejših planinskih in plezalnih vodnikov v Sloveniji, sodil pa je med najboljše poznavalce gora v Sloveniji. Po poklicu je bil sicer akademski glasbenik, violinist, član orkestra Slovenske filharmonije.

Mihelič se je v gore zaljubil že v otroštvu. Alpinist je postal pri 17, andinist pri 23 letih, planinski publicist pa od 22. leta. Njegov spisek alpinističnih vzponov se bliža številu 1000, prvenstvenih pa je osvojil 54, andinist od triindvajsetega, planinski publicist od dvaindvajsetega leta.