Našli pogrešanega slovenskega deskarja

Na Hrvaškem so v četrtek zvečer živega našli pogrešenega 40-letnega slovenskega deskarja, pri Rabcu pa so rešili devetmetrski slovenski motorni čoln Rubi.

 

Objavljeno
04. september 2009 16.41
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Zagreb - V zalivu Zambratija na območju Umaga na Hrvaškem so v četrtek zvečer živega našli pogrešenega 40-letnega slovenskega deskarja. Hrvaško ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo pa je danes tudi sporočilo, da so pri Rabcu rešili devetmetrski slovenski motorni čoln Rubi.

 

Kot je danes pojasnilo ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo, so v četrtek okoli 21.30 pristaniškim oblastem v Umagu prijavili, da pogrešajo 40-letnega slovenskega državljana, ki so ga policisti slabi dve uri kasneje našli živega v zalivu Zambratija na območju Umaga.

 

Sicer pa je luška kapetanija v Pulju v četrtek zvečer nekaj po 20. uri prejela obvestilo o nesreči slovenskega motornega čolna Rubi v bližini Rabca, s katerim je iz Izole proti Punatu na otoku Krk plul 29-letni skiper iz Celja. Čeprav je morje že prodrlo v plovilo, je hrvaška vlačilna ladja izolski čoln uspela pripeljati v Rabac. Gasilci so zatem izčrpali vodo iz čolna in ga izvlekli na obalo.