Našli truplo enega od treh pogrešanih plezalcev

Reševalci so v nedeljo malce pod vrhom 3400 metrov visoke gore Mount Hood v zvezni državi Oregon našli truplo enega od treh pogrešanih plezalcev.

Objavljeno
18. december 2006 10.07
Mount Hood
New York - Reševalci so v nedeljo malce pod vrhom 3400 metrov visoke gore Mount Hood v zvezni državi Oregon našli truplo enega od treh plezalcev, ki jih pogrešajo že od 10. decembra. Trupla sicer še niso identificirali, vendar reševalci menijo, da je to eden od pogrešanih. Reševanje so v nedeljo zvečer prekinili do danes.

48-letni Kelly James , 37-letni Brian Hall in 36-letni Jerry Cooke so izgubljeni v gori od 10. decembra, ko je James po mobilnem telefonu poklical družino in povedal, da se nahaja v snežni votlini, druga dva pa sta šla v dolino po pomoč.

Veter je zadnjih teden dni pihal s hitrostjo tudi do 160 kilometrov na uro, močno je tudi snežilo. V soboto je prenehalo snežiti in veter se je malce unesel na 80 kilometrov na uro, v nedeljo pa je bilo povsem jasno vreme.

Reševalni helikopter je najprej odkril vrv v obliki črke "Y", kot znak, da so bili plezalci tam. Po iskanju so odkrili snežno votlino, kjer so našli spalno vrečo, cepine in vrv, vendar nobenih ljudi. Truplo so odkrili v drugi snežni jami nedaleč od prve. Iskanje pogrešanih dveh se bo nadaljevalo danes.