Navodilo za ponaredek je prišlo od zgoraj

Z zaslišanjem vodij Vegradovega gradbišča v dvorcu Betnava se nadaljuje sojenje Mirku Krašovcu.

Objavljeno
06. september 2013 12.51
Mirko Krašovec
Brane Piano, Celje
Brane Piano, Celje
Celje - Sojenja upokojenemu ekonomu Nadškofije Maribor Mirku Krašovcu kmalu še ne bo konec. Danes se glavna obravnava nadaljuje z zaslišanjem prič, ki pa se vse vabilu sodišča niso odzvale. Doslej pa kaže, da so Vegradovi vodje gradbišča navodilo, da naj potvorijo gradbeno knjigo, dobili od predpostavljenih.

Vodja projekta dvorca Betnava v letih 2009 in 2010 iz Vegrada je tako izpričal, da so odločitev o ponareditvi dokumentacije, s katero je potem družba Dvorec Betnava neupravičeno pridobila 1,72 milijona evrov evropskega sofinanciranja, dobili z vrha Vegrada, vendar ne ve od koga.

Sam je sodeloval tudi na dveh sestankih o tem, kjer pa je le predstavil problematiko gradbišča, potem so ga s sestanka odslovili. Spominja pa se sestanka, na katerem je bil ob predstavnikih Vegrada in Dvorca Betnava tudi Mirko Krašovec.

Kdaj je to bilo, natančno ne ve, domneva, da junija 2010. Toda po njegovem mnenju so prav na tistem sestanku potem, ko je on že odšel, sprejeli odločitev, da dela na gradbišču pospešijo tako, da prikažejo več opravljenih del in stroškov ter tako dobijo evropski denar od ministrstva za gospodarstvo. »V Vegradu se je sicer tudi tako delalo in če nisi podpisoval takšnih gradbenih situacij, si izgubil šiht,« je še povedal takratni vodja projekta Betnava pri Vegradu.