Nekdanjo soprogo je hladnokrvno ustrelil v glavo

Torkovemu umoru in samomoru v gostinskem lokalu sredi Maribora je botrovalo ljubosumje in nestrinjanje z razpadom zakonske zveze. Morilec je v istem lokalu razgrajal že pred dnevi.

Objavljeno
05. november 2009 10.49
Robert Galun
Robert Galun
Maribor - Kriminalisti so razvozlali okoliščine krutega umora in samomora, ki so mu bili v torek okrog 13. ure priča gostje bara Marko na Ruški cesti v Mariboru. Po besedah vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Marjana Fanka je 31-letnik v lokalu v glavo ustrelil nekdanjo soprogo, ki je nekaj ur kasneje zaradi hudih ran umrla, zatem pa je na enak način sodil še sebi. Mrtvooglednik je ugotovil, da je bil takoj mrtev.

 

Policisti so ugotovili, da je moški (neuradno Mario Finžgar) v lokal vstopil med 12. in 13. uro, saj je njegova nekdanja soproga Olena H. v njem delala kot natakarica. Naročil je kavo, sedla sta za mizo in se pogovarjala. Ko je natakarica vstala in se namenila za točilni pult, saj je eden od gostov želel plačati zapitek, je 31-letnik brez besed pristopil do nje, izpod jakne potegnil pištolo in jo iz neposredne bližini hladnokrvno ustrelil v glavo. Prestrašeni gostje so zbežali iz lokala, krvnik 31-letne Ukrajinke pa je medtem naredil samomor. »Pri dejanju je uporabil pištolo, za katero ni imel dovoljenja,« je povedal Marjan Fank. Motiv dejanja je najverjetneje ljubosumje in nestrinjanje s prekinitvijo zveze. Žrtev in storilec sta bila poročena dve leti, od leta 2007 do letošnjega septembra, a sta tudi po razvezi ohranila občasne stike, je razkril Fank.

 

Policisti so morilca zaradi kršitve javnega reda in miru nazadnje obravnavali 28. oktobra, in to v istem lokalu.

 

Več v tisakni izdaji Dela.