Nekoč razglašen za mrtvega, danes obsojen na smrt

Thomasa Sandersa so leta 1994 razglasili za mrtvega, 20 kasneje so ga zaradi umora ženske in njenega otroka obsodili na smrt.

Objavljeno
29. september 2014 11.55
reu CRIME-EXECUTION/
Mi. K., kronika
Mi. K., kronika
Alexandria - Američan Thomas Sanders iz zvezne države Mississippi se je v mladosti poročil, nato pa je pred 27 leti skrivnostno izginil. Ker se je za njim izgubila vsaka sled, ga je sodišče leta 1994 na predlog sorodnikov in nekdanje žene razglasilo za mrtvega, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Domnevni mrtvec je na plano prišel 16 let kasneje, ko ga je policija med rutinsko kontrolo prometa zaustavila in ugotovila, da vozi avtomobil Suellen Roberts, ki je bila skupaj z 12-letno hčerko Lexis Roberts pogrešana. V avtomobilu so našli puško in nož, na kateri so bili madež krvi. Moškega so prijeli, DNK analiza pa je potrdila, da je na nožu kri pogrešane hčerke. Sanders je po aretaciji priznal, da je ubil tako otroka kot tudi njeno mati.

Thomas Sanders, Suellen Roberts in njena hči Lexis so novembra leta 2010 odšli na izlet v naravni park v Arizoni. Odpeljali so se v oddaljeni del parka, da bi lahko Suellen streljala s Sandersovo puško. Namesto strelskega tečaja, pa jo je Sanders ustrelil, nato pa je 12-letno deklico preko dveh zveznih držav prepeljal v zvezno državo Louisiana, kjer jo je trikrat ustrelil v glavo in enkrat v prsa. Ker je deklica še vedno dajala znake življenja, je zagrabil nož in ji prerezal vrat.

»Mlada deklica je na lastne oči videla umor svoje matere, nato pa jo je Sanders v ujetništvu še nekaj dni, ko je je sama postal žrtev brutalnega morilca,« je po obsodbi povedala pomočnica generalnega državnega tožilca Leslie R. Caldwell. Po tem, ko je sodišče Sandersa leta 1994 razglasilo za mrtvega, ga je sedaj porota zaradi brutalnega dvojnega umora obsodila na smrtno kazen.