Nenavadna nesreča v Sutomoru

Eden od dveh sibirskih tigrov, ki od lanske jeseni živita v kletkah Stojana Sekulovića v sutomorskem naselju Zagrade v Črni Gori, je odtrgal roko njegovi materi, 59-letni Slavki Sekulović.

Objavljeno
15. marec 2007 07.00
Tigrica
Podgorica – Eden od dveh sibirskih tigrov, ki od lanske jeseni živita v kletkah Stojana Sekulovića v sutomorskem naselju Zagrade, je odtrgal roko njegovi materi, 59-letni Slavki Sekulović.

»Desna roka je bila odtrgana v višini rame. Od nadlakti je ostalo le nekaj centimetrov, kot so me obvestili, pa je roka ostala v kletki. Gospa je izgubila precej krvi, zato smo jo morali po kirurškem posegu oživljati. Trenutno je njeno stanje stabilno,« je novinarjem po operaciji povedal dr. Zoran Srzentić, direktor splošne bolnišnice v Baru.

Nesreča se je zgodila, ko je Slavica Sekulović čistila eno od kletk, ki so jih postavili za tigra. Eden od tigrov, ki sta bila takrat v drugi kletki, je s šapo potegnil k sebi vodno cev, ob katero se je Slavica spotaknila, izgubila ravnotežje in padla na tla blizu te druge kletke. Ena od živali je skozi rešetke iztegnila šapo in nesrečno žensko potegnila še bliže h kletki. Pozneje so na tleh kletke našli del njene roke. Vprašanje je, kako bi se vse skupaj končalo, če ne bi Slavici priskočil na pomoč njen mož Vasa, ki je s kovinsko palico nekajkrat udaril tigra, tako da je ta izpustil plen.

Zanimivo pa je, kako sta se sibirska tigra znašla v zasebni kletki v Sutomoru. Pred pol leta so policisti na mejnem prehodu v kraju Petroviči pri Nikšiću med pregledom kombija z beograjskimi registrskimi tablicami našli kletki z dvema sibirskima tigroma, samcem in samico, težkima po več kot 200 kilogramov. Zaradi tihotapljenja živali so voznika kombija iz Beograda in njegove sopotnike iz Črne gore aretirali, vozilo in oba tigra pa zasegli.

Več o tem v tiskanem Delu