Neupoštevanje stop znaka terjalo življenje

Sinoči se je v križišču Čopove in Mariborske ulice v Celju zaradi neupoštevanja prednosti zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 82-letni sopotnik.

Objavljeno
05. februar 2007 09.43
Ljubljana - V nedeljo ob 20.38 je 27-letni voznik osebnega avta peljal po Čopovi ulici v Celju. V križišču z glavno cesto, kjer je poškodovani semafor iz nesreče preurejen na utripajočo luč, ni upošteval znaka stop in zapeljal na prednostno cesto. V tem trenutku je z njegove leve, iz Mariborske ceste, pripeljala voznica osebnega avta z 82-letnim sopotnikom, sicer tujcem.

Povzročitelj nesreče je trčil v bok tega vozila, nakar je to odbilo v drog javne razsvetljave. 82-letni sopotnik je na kraju nesreče umrl.

Prometne nesreče minuli teden terjale devet življenj

Na slovenskih cestah se je v minulem tednu zgodilo 141 prometnih nesreč, v katerih so se poškodovale 204 osebe, devet pa jih je umrlo. Samo zadnji konec tedna je bilo v desetih prometnih nesrečah poškodovanih 23 oseb, dve sta umrli. Po podatkih policije je bila najpogostejši vzrok prometnih nesreč neprilagojena hitrost. V letošnjem letu je na slovenskih cestah umrlo 24 oseb, lani v enakem obdobju pa 16.