Nevarnega osumljenca so policisti hitro izsledili

Le nekaj ur za tem, ko so z ljubljanske policijske uprave sporočili, da z javno tiralico iščejo 36-letnega Zorana Mezgo, so iskanje preklicali. Osumljenca so policisti ustavili v Mostah in ga pridržali.

Objavljeno
23. januar 2007 21.07
Ljubljana – Le nekaj ur za tem, ko so z ljubljanske policijske uprave sporočili, da z javno tiralico iščejo 36-letnega Zorana Mezgo, so iskanje preklicali. Osumljenca, ki se je vozil z neregistriranim zelenim protonom, so policisti včeraj okrog štirih popoldne namreč ustavili v Mostah in ga pridržali.

Na ljubljanski PU so se za javno tiralico odločili, ker je Zoran Mezga nevaren ter oborožen s hladnim in strelnim orožjem, zato so opozarjali vse občane, naj bodo previdni, če bi na kakršen koli način prišli z njim v stik. Sporočili so še, da je Mezga osumljen več kaznivih dejanj z elementi nasilja, sicer pa pri nas nima urejenega stalnega bivališča in se že dolga leta klati po vsej državi.

V zemljanki gostil Silva Pluta

Mezga je sicer bolj znan po tem, da je v zemljanki na Ježici v Ljubljani nekaj časa gostil razvpitega Silva Pluta. Ko je zaradi umora Ljubice Ulčar, poskusa umora njenega moža Mirka in grdega ravnanja z njim zoper Pluta tekla preiskava, Mezga ni hotel pričati, razburjal se je, da se mu že 16 let dela krivica. Julija lani so ga na sojenje Plutu nato pripeljali iz tako imenovanega uklonilnega zapora, s katerim storilca, ki deloma ali v celoti ne plača globe v določenem roku, poskušajo prisiliti k plačilu. Mezga tudi na sojenju ni bil zgovoren, dejal je le, da o umoru Ljubice Ulčar ne ve ničesar.

Več si preberite v torkovi tiskani izdaji Dela!