Nevarno vožnjo 31-letnice pod vplivom drog ustavil šele stinger

Med begom pred policijo je v naseljih vozila s hitrostjo več kot sto kilometrov na uro in vozila po levem smernem vozišču.

Objavljeno
12. junij 2017 17.32
Ma. F., STA
Ma. F., STA

Novo mesto − Na območju Črnomlja je v noči na nedeljo 31-letnica, o kateri se je pozneje izkazalo, da je vozila pod vplivom prepovedanih drog, ogrožala udeležence v prometu. Z nevarno vožnjo je končala šele po tem, ko so policisti uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje vozil oziroma tako imenovani stinger, ki je prerezal pnevmatike na njenem vozilu.

Kot so sporočili z novomeške policijske uprave, so policisti med nadzorom prometa v Črnomlju v noči na nedeljo opazili avtomobil, ki je vozil po levem smernem vozišču in ogrožal druge udeležence v prometu.

31-letno voznico so ustavljali s svetlobnimi in zvočnimi signali, vendar znakov policistov ni upoštevala. S pospešeno hitrostjo je nadaljevala vožnjo proti naselju Kanižarica, v naseljih vozila s hitrostjo več kot sto kilometrov na uro in vozila po levem smernem vozišču.

Vozila, ki so pripeljala iz nasprotne smeri, so morala, da bi se izognila trčenju, zapeljati na rob vozišča ali z njega. Ker je voznica nevarno vožnjo nadaljevala, so policisti uporabili stinger. Šele nato se je vozilo zaradi prerezanih pnevmatik ustavilo.

Policisti so nato s službenim vozilom zapeljali pred avtomobil 31-letnice, da bi ji preprečili nadaljnjo vožnjo, a je ta sunkovito speljala in s prednjim delom trčila v policijsko vozilo. Ker ni upoštevala ukazov, so proti njej uporabili prisilna sredstva.

Po opravljenem hitrem testu, ki je pokazal, da je vozila pod vplivom prepovedanih drog, so žensko odpeljali v prostore za pridržanje in ji odredili strokovni pregled. Po zaključeni preiskavi jo bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.