Neznancev ne spuščajte v stanovanje ali hišo

Policija išče neznanko, ki je okradla upokojenca, s kraja dogodka pa pobegnila s črnim fordom.

Objavljeno
14. september 2014 20.10
Marko Jakopec, kronika
Marko Jakopec, kronika
Maribor – Konec tedna je neznanka okradla upokojenega moškega v Podovi. Natvezila mu je, da popisuje upokojence, zato jo je možak povabil v stanovanje. Medtem ko je v spalnici iskal ženine dokumente, mu je iz denarnice ukradla 120 evrov.

Upokojencu je ob prihodu povedala, da popisuje upokojence, on pa jo je povabil v dnevno sobo, kjer je iz regala vzel denarnico in ji iz nje izročil svojo osebno izkaznico. Ker je neznanka povprašala še za ženine podatke, je prijavitelj odšel v spalnico, da bi našel ženin dokument. Med tem časom je neznanka iz njegove denarnice odtujila 120 evrov in odšla k prijavitelju, da bi mu pomagala poiskati ženin dokument. Ker ga nista našla, ji je prijavitelj sam povedal podatke, neznanka pa je zatem odšla in se odpeljala z osebnim avtomobilom znamke Ford C-max, črne barve. Ob strani bi naj bila zatemnjena stekla.

Občani naj bodo pozorni tudi na nenapovedane »mojstre«

Neznanka je bila stara 40–50 let, visoka okoli 165 centimetrov, srednje postave, črnih las, oblečena je bila v temna oblačila, govorila je slovensko. Če je opisana ženska okradla še koga, policija naproša, naj to sporoči na interventno številko policije 113. Na to številko ali na anonimni telefon policije 080 12 00 lahko ljudje sporočijo karkoli, s čimer bi pripomogli k prijetju te ženske.

Da bi se izognili tovrstnim neljubim dogodkom, policisti ljudem svetujejo previdnost pri sprejemanju neznanih ljudi na domu. To velja tudi za obiske domnevnih »podjetnikov«, ki se pri njih zglasijo nenapovedano oziroma ponujajo storitve, ki jih niso naročili, so vsiljivi, želijo preventivno pregledovati naprave, jih po pregledu servisirati in podobno. Če postanete žrtev kaznivega dejanja, takoj pokličite policijo na telefonsko številko 113. Policiji lahko pri izsleditvi storilca precej pomagate, če si dobro zapomnite ali takoj zapišete predvsem: osebni opis sumljivih oseb (spol, starost, velikost, obleka, posebne značilnosti obraza, hoje, govora in drugo), registrsko številko, barvo, znamko in tip vozila in smer, kamor je storilec pobegnil.