Neznanec v Sežani zastrupil več živali

Neznani storilec naj bi med 20. 10. do 5. 11. v Sežani odvrgel več mesnih kroglic, v katerih je bila tudi neznana zelena snov. Zaradi tega naj bi poginilo sedem mačk in psička, obstaja pa sum, da bo število poginulih živali še večje.

Objavljeno
12. november 2009 10.10
Marjan Kastelic bo sprejemal vprašanja, povezana s ptiči, plazilci in glodalci
Ka. Ž.
Ka. Ž.
Sežana - Policisti Policijske postaje Sežana so 9. 11. 2009 prijeli prijavo, iz katere so zaznali sum storitve kaznivega dejanja mučenja živali po 2. odstavku 341. člena Kazenskega zakonika.

 

Neznani storilec naj bi v času od 20. 10. do 5. 11. 2009 v Sežani, v okolici stanovanjskih blokov Ceste na Lenivec in Cankarjeve ulice, odvrgel več mesnih kroglic, v katerih je bila tudi neznana zelena snov. Te kroglice je našlo in pojedlo več živali, ki so nato poginile. Po dosegaj zbranih podatkih naj bi zaradi tega poginilo sedem mačk, obstaja pa sum, da bo število poginulih živali še večje.

 

Zaradi istega razloga naj bi poginila tudi psička, ki jo je 2. 11. 2009 domačinka odpeljala na sprehod. Psička je med sprehodom našla in zgrabila eno od takih mesnih kroglic, a je lastnica to opazila in kroglico psički odvzela. Še isti dan pa se je psička pričela tresti, zaradi česar jo je lastnica odpeljala k veterinarju. Kljub pomoči je psička poginila, po izjavah lastnice, v hudih mukah.

 

Policisti Policijske postaje Sežana so takoj po prijavi pričeli z zbiranjem obvestil in prve ugotovitve kažejo, da naj bi bil v mesnih kroglicah, eno izmed teh so policisti našli in zavarovali, primešan neznan strup, po prvih informacijah naj bi šlo za organofosforno snov.

 

Občane, ki bi o tem dejanju karkoli vedeli, prosijo, da na številko 113 ali na anonimno številko 080 1200 sporočijo podatke, s pomočjo katerih bi lahko ugotovili, kdo je take kroglice pripravil in odvrgel. Te namreč lahko predstavljajo nevarnost, ne samo za živali temveč tudi za ljudi.

 

O ugotovitvah so policisti že obvestili Občino Sežana, Zdravstveni inšpektorat in Veterinarsko upravo.