Njihove zgodbe je slišalo že 22.000 mladih

Člani gibanja »Še vedno vozim - vendar ne hodim« že pet let izobražujejo mlade o varnosti v cestnem prometu.

Objavljeno
24. september 2013 11.29
Ba. P., Delo.si
Ba. P., Delo.si

Vojnik - Pred dnevi so člani gibanja »Še vedno vozim - vendar ne hodim« v okviru Evropskega tedna mobilnosti v sodelovanju z Občino Vojnik in Zavarovalnico Triglav učencem OŠ Vojnik predstavili svoje osebne zgodbe in jih opozorili na pomen varnosti v cestnem prometu. To člani gibanja počno že peto leto, lansko pa je bilo še posebno uspešno, saj jim je uspelo z zgodbami ponesrečencev izobraziti več kot 4600 mladih.

Poudarjajo, da je to svojevrsten rekord, saj gibanje deluje popolnoma brez državne finančne pomoči. V vseh letih delovanja je zgodbe slišalo že več kot 22.000 mladih. Vodja gibanj David Razgoršek meni, da je pomembno, da predvsem mladi slišijo zgodbe ponesrečencev in si želi večje podpore in usklajenega delovanja preventive v Sloveniji s strani Javne agencije za varnost prometa.

Hijacinta Žbogar, predstavnica Zavarovalnice Triglav, ki podpira aktivnosti gibanja, je povedala, da je naloga vseh nas, da preprečimo nepremišljene trenutke, ki lahko za vedno spremenijo življenje. Tako predstavniki zavarovalnice, kot gibanja pa so si enotni, da bi tovrstna predavanja, v Vojniku je spregovoril Matej Lednik, ponesrečenec v prometni nesreči z motorjem, morali slišati vsi mladostniki, pa tudi marsikateri odrasel.