Nova nesreča zaradi neprilagojene hitrosti

Izven naselja Sele pri Slovenj Gradcu se je okoli poldneva zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta čelno trčili dve osebni vozili. En udeleženec je bil lažje, dva pa huje ranjena, pri čemer je eden od njiju v življenjski nevarnosti.

Objavljeno
28. oktober 2009 17.25
Trčenje v Izoli je bilo usodno za državljana BiH
Da. O./STA
Da. O./STA
Slovenj Gradec - Izven naselja Sele pri Slovenj Gradcu na regionalni cesti Ravne na Koroškem - Slovenj Gradec se je danes okoli poldneva zgodila huda prometna nesreča, v kateri sta čelno trčili dve osebni vozili. En udeleženec je bil lažje, dva pa huje ranjena, pri čemer je eden od njiju v življenjski nevarnosti.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Slovenj Gradec, je 20-letni voznik iz Slovenj Gradca med vožnjo z osebnim avtomobilom iz Kotelj proti Slovenj Gradcu izven naselja Sele pri Slovenj Gradcu zaradi neprilagojene hitrosti vožnje v levem preglednem ovinku izgubil oblast nad upravljanjem vozila. Pri tem je silovito čelno trčil v avtomobil, s katerim je nasproti pripeljal 55-letni voznik iz okolice Slovenj Gradca.

 

Pri trčenju je 18-letni sopotnik iz Slovenj Gradca, ki se je vozil v vozilu povzročitelja nesreče, utrpel tako hude poškodbe glave, da je njegovo življenje v smrtni nevarnosti. V prometni nesreči se je hudo poškodoval tudi 55-letni voznik, 20-letni povzročitelj pa je utrpel lahke poškodbe.

 

Kraj prometne nesreče sta si ogledali tudi dežurni državna tožilka in preiskovalna sodnica, policisti pa bodo po zbranih informacijah zoper povzročitelja podali kazensko ovadbo.