Ob cesti našli spečega 4-letnika

Na policijsko postajo v Sevnici je ponoči moški prinesel štiriletnega otroka, ki ga je na poti v službo našel na pločniku. Izkazalo se je, da si je deček v spanju odklenil vrata in odtaval iz hiše.

Objavljeno
01. oktober 2009 14.18
Š. Ro.
Š. Ro.
Sevnica - Na sevniško policijsko postajo je danes nekaj po drugi uri zjutraj občan prinesel štiriletnega otroka, ki ga je na poti v službo našel na pločniku. Policisti so o tem obvestili center za socialno delo, ki je otroka odpeljal v krizni center. Tam ga je pregledal zdravnik in ugotovil, da je otrok nepoškodovan, odkril ni nobenih znakov nasilja ali zanemarjenosti.

 

Policisti so se do jutra zadrževali na območju, kjer so otroka našli, saj niso vedeli, čigav je. Do njih je okoli pol sedme ure pristopila mati otroka, ki je zjutraj ugotovila, da ga ni v hiši. V pogovoru s policisti in ob prisotnosti delavke centra za socialno delo, se je izkazalo, da se otrok ponoči večkrat prebuja in hodi v spanju. Tako naj bi omenjeni 4-letnik v spanju odšel do vhodnih vrat, jih odklenil s ključi, ki so bili v ključavnici, in odtaval ven.

 

Policisti PU Krško bodo o primeru obvestili okrožno državno tožilstvo in jim podali poročilo, v katerem niso ugotovili elementov kaznivega dejanja. Mati je zato zjutraj otroka že prevzela iz kriznega centra.