Ob Ljubljanici iztirila lokomotiva

Na železniški progi med Zalogom in Lazami je dizelska lokomotiva nekaj pred tretjo uro zjutraj naletela na kompozicijo vagonov in iztirila, pri tem se je poškodoval strojevodja.

Objavljeno
20. februar 2011 09.33
Mo. Z., delo.si
Mo. Z., delo.si
Ljubljana - Na železniški progi v Zalogu je dizelska lokomotiva pri premiku sestava 20 vagonov okoli 2.40 zjutraj naletela na tirni zaključek slepega tira in skupaj s še tremi vagoni iztirila. Strojevodja in premikač sta se lažje poškodovala, so sporočili iz Slovenskih železnic (SŽ). Iz lokomotive, ki je iztirila tik ob Ljubljanici, po pisanju slovenske tiskovne agencije STA izteka gorivo.

Do iztirjenja je po podatkih SŽ prišlo ob premiku vagonov, naloženih s starim železom, ki so bili namenjeni v Koper iz smerne v izvozno skupino. Iz še nepojasnjenih razlogov tovorni vlak ni ustavil in je naletel na tirni zaključek slepega tira.

Strojevodjo in premikača so odpeljali na pregled na urgenco, po prvih informacijah pa sta bila le lažje poškodovana, pravijo na Slovenskih železnicah. Obenem obveščajo, da bo zaradi odpravljanja posledic nesreče do nadaljnjega zaprt levi tir proge Zalog-Laze.

Večjih zamud vlakov ni pričakovati

Večjih zamud potniških vlakov kljub temu ne pričakujejo, SŽ pa bodo predvidoma že danes promet ponovno vzpostavile tudi na levem tiru. V družbi, kjer vzroka iztirjenja trenutno še ne morejo določiti, so že sprožili preiskavo dogodka in bodo storili vse, da ga natančno raziščejo.

Iz Centra za obveščanje RS so po pisanju STA sporočili, da je lokomotiva, v kateri je približno 2000 litrov dizelskega goriva, iztirila tik ob Ljubljanici, iz nje pa izteka gorivo. Spletni portal RTV Slovenija pa poroča, da je iz lokomotive v reko izteklo vse gorivo.

Po navedbah ljubljanske policijske uprave so na kraj nesreče odšli tako gasilci kot tudi inšpektorji pristojnih inšpekcijskih služb. Ugotavljanje okoliščin in zbiranje vseh potrebnih informacij za razjasnitev dogodka še poteka.