Oborožen moški grozil na ptujskem tožilstvu

Storilca je obvladala šele policija, na državnem tožilstvu pa zaradi incidenta predlagajo zaostritev varnostnih ukrepov.

Objavljeno
19. maj 2017 14.25
šipič7 MNENJA/SOBOTNA
K.M., STA
K.M., STA

Ptuj − Oborožen moški je v sredo popoldne poskušal na silo vstopiti v prostore ptujskega okrožnega tožilstva in grozil tamkajšnjim zaposlenim, so danes sporočili z vrhovnega državnega tožilstva, kjer predlagajo zaostritev varnostnih ukrepov.

Po poročanju STA se je storilec pojavil pred vhodnimi vrati tožilstva, pozvonil na domofon in poskušal vstopiti v poslovne prostore. Moški, ki je osumljen za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, je že marca povzročil incident na tožilstvu, zato ga v sredo niso spustili noter.

To ga je močno razburilo, postajal je vedno bolj nasilen in začel groziti. Nato je razbil steklena vrata in jih kljub zaščitni mreži močno poškodoval. Storilca je obvladala šele policija, tožilstvo pa zaradi interesa postopka več informacij za zdaj ne more posredovati.

Na vrhovnem tožilstvu dogodek obsojajo. Ker ne gre za osamljen primer ogrožanja zaposlenih na tožilstvih v zadnjem letu dni, generalni državni tožilec Drago Šketa meni, da bi bilo treba na vseh državnih tožilstvih poostriti varnostne ukrepe.