Obžaluje, a se ne spomni ničesar

Peter Potočnik ni priznal krivde za poskus uboja žene Petre in hudo poškodbo Meha Jusufagića.

Objavljeno
06. oktober 2014 19.01
Marjana Hanc, Kranj
Marjana Hanc, Kranj
Kranj – Na tukajšnjem okrožnem sodišču bo senat 21. oktobra začel soditi Jeseničanu Petru Potočniku. Kot smo že poročali, je obtoženi 21. julija letos z nožem poskušal najprej ubiti svojo ženo Petro, Meha Jusufagića, ki ji je priskočil na pomoč, pa je hudo poškodoval.

Brezposelni Potočnik – preživlja se s priložnostnimi deli, oče štirih nepreskrbljenih otrok, starih od tri do 13 let, že pravnomočno obsojen in še v enem kazenskem postopku zaradi nasilja v družini – je na včerajšnjem predobravnavnem naroku najprej dejal, da razume obtožnico. »Žal mi je za vse to in se opravičujem. Vendar te zadeve ne morem priznati, ker se ne spominjam,« je na vprašanje, ali prizna hudi kaznivi dejanji, odgovoril obtoženi.

Po posvetu z zagovornikom Tomažem Skubicem, ki ga zastopa po uradni dolžnosti, sta sodnici Marjeti Dvornik sporočila, da bi zaradi tega, da bi imel Potočnik boljši občutek, raje videla, da mu sodi senat.

S Policijske uprave Kranj so za javnost o nasilnem dogodku sporočili, da je 39-letni Jeseničan na javnem kraju na Cesti talcev na Koroški Beli z nožem poškodoval dva človeka. Po prepiru je najprej večkrat zabodel šest let mlajšo partnerko in jo v nasilnem dejanju telesno poškodoval, spravil pa se je še na dva občana, ki sta mu dejanje hotela preprečiti. Občana sta v obrambi sicer preprečila, da bi storilec oškodovanko z nožem še večkrat zabodel v telo, a jo je med odvračanjem te nevarnosti hudo skupil tudi eden od njiju. Žensko in moškega so zaradi telesnih poškodb oskrbeli z zdravniško pomočjo, policisti pa so storilca s pomočjo občanov izsledili še na kraju samem, ga obvladali in nato tudi pridržali. V nadaljevanju je bil zanj odrejen pripor, v katerem je še zdaj.

Neuradno je v javnosti zakrožila informacija, da sta se zakonca tistega julijskega popoldneva najprej prepirala v enem od lokalov, ker sta bila preglasna in sta motila goste, pa so ju napotili ven. Po naključju se je mimo njiju z avtom pripeljal Meho Jusufagić in ženski priskočil na pomoč. Druge priče si namreč niso upale. Med ruvanjem je tudi Jusufagić dobil vbodno rano v trebuh.

Tožilka Polona Košnjek je včeraj med drugim predlagala neposredno zaslišanje Petre Potočnik in Meha Jusufagića, zagovornik Tomaž Skubic pa je bil mnenja, da je treba zaslišati tudi tiste, ki bi lahko povedali podrobnosti o obtoženčevi preteklosti in njegovem odnosu do žene Petre. Skubic je predlagal tudi neposredno zaslišanje izvedenke psihiatrične stroke dr. Martine Tomori.