»Obžalujem kar sem storil in se opravičujem svojcem«

Obtoženi 34-letni Gašper Bezjak je povedal svojo verzijo dogodkov, kot naj bi si sledili usodne noči v in pred lokalom Roxly. Tožilstvo mu očita povzročitev posebno hude telesne poškodbe.

Objavljeno
15. september 2009 22.54
Jure Predanič
Jure Predanič
Ljubljana - »Obžalujem dejanje, ki sem ga storil, obenem pa se opravičujem svojcem in prijateljem, katerim izrekam svoje sožalje,« je svoj zagovor na tukajšnjem okrožnem sodišču začel 34-letni Gašper Bezjak, ki mu tožilstvo očita povzročitev posebno hude telesne poškodbe. Bezjak je namreč 9. aprila letos okoli poldruge ure zjutraj pred lokalom Roxly v centru mesta z udarcem pokosil 41-letnega odvetnika Vladimirja Višnerja, ki je padel v komo, po 36-tih dneh v ljubljanskem kliničnem centru pa umrl.

»Človeka nisem hotel poškodovati, kaj šele, da bi si želel tega, kar se je zgodilo. Pretresen sem in v šoku,« je še dodal Gašper Bezjak, ki so ga pred sodni senat, ki mu predseduje sodnica Mateja Lužovec, pripeljali iz ljubljanskih priporov - tja ga je na predlog tožilstva preiskovalna sodnica poslala potem, ko je umrl Vladimir Višner.

Tožilko Zvonko Knavs je sicer zanimalo, kako so se odvijali dogodki pred udarcem - ki ga je Višnerju po obtožnici sodeč obtoženi zadal v predel med nosom in levim licem. Bezjak je povedal, da je imel z odvetnikom, ki se je v lokalu zabaval z odvetniškim kolegom Sonnyjem Beronjo, tistega večera tri stike - vsakič naj bi se odvetnik izredno grdo obnašal in ga izzival, zmerjal naj bi ga z opico, ki se napihuje in podobno. Enkrat naj bi se mu tudi z dvignjenima rokama postavil nasproti, a mu je Bezjak s hitrimi koraki ubežal. Zaradi vsega tega se ni vznemirjal in obremenjeval, je še povedal, saj naj bi se odvetnik tudi sicer grdo vedel do gostov in otipaval dekleta, ki so o temu menda tožila lastniku lokala Vukašinu Mušiću - Vikiju. »Mislil sem si, da ima pač svoj večer,« je na tožilkino vprašanje, kako si je to razlagal, sploh ob dejstvu, da se mu ni zdel močno vinjen, odgovoril Bezjak.

Več v sredinem Delu.