Odvetniku, ki je šel čez rob, denarna kazen

Disciplinska komisija odvetniške zbornice je kaznovala odvetnika Milana Vajdo, ker je v javnem pozivu omenjal sledi igel na treh žrtvah izpred diskoteke Lipa in bo zato moral plačati 1147 evrov.

Objavljeno
13. februar 2007 07.00
Odvetnik Milan Vajda
Ljubljana – Od usodne predbožične zabave v diskoteki Lipa v Spodnjih Pirničah, ki je vzela življenja treh deklet, je minilo že več kot leto. A tako zanje kot za njihove pretresene svojce še po smrti ni bilo miru. Začelo se je z javnim pozivom pričam usodnega dogajanja, v katerem je Milan Vajda, odvetnik lastnika Lipe, zapisal, da so imela vsa tri dekleta vidne sledi vbodov z iglami, še korak dlje je nato naredil Direkt z objavo obdukcijskih zapisnikov nesrečnih deklet. Medtem ko preiskava zoper Roberta Tomaža Zavašnika še ni končana, so brez epiloga tudi drugi sodni postopki, ki so jih sprožili starši žrtev izpred Lipe. Neke vrste epilog pa je dobilo odvetnikovo ravnanje, saj je disciplinska komisija odvetniške zbornice Vajdo kaznovala z denarno kaznijo.

Milan Vajda je z javnim pozivom, v katerem je omenjal sledi igel na treh žrtvah izpred Lipe, po mnenju disciplinske komisije kršil svoje dolžnosti pri opravljanju odvetniškega poklica. Zato so mu naložili denarno kazen v višini 2500 odvetniških točk, kar znese 1147 evrov, glede očitka, da je Direktu priskrbel fotokopije obdukcijskih zapisnikov, pa so ga oprostili. Odločitev še ni pravnomočna, saj se Vajda zoper njo lahko pritoži na disciplinsko komisijo druge stopnje.

Več si preberite v tiskanem Delu.