Odvržena bomba v Kranju poškodovala osem ljudi

Pred lokalom pod hotelom Creina v Kranju je zjutraj okoli pete ure eksplodiralo neznano eksplozivno telo in poškodovalo deset ljudi. Po prvem ogledu kaže, da je šlo za ročno bombo, identiteta storilca in njegov motiv pa še nista znana.

Objavljeno
25. oktober 2009 10.20
Ba.P., Ka.L./STA
Ba.P., Ka.L./STA
Kranj - Pred lokalom pod hotelom Creina v Kranju je zjutraj eksplodirala bomba, so v sporočilu za javnost potrdili na Policijski upravi Kranj. Po najnovejših podatkih je bomba poškodovala osem ljudi, od katerih so jih sedem zdravniško oskrbeli v Kliničnem centru Ljubljana, enega pa v Splošni bolnišnici Jesenice. Osumljence policija še vedno išče.

Že dopoldan je tiskovni predstavnik Andrej Zakrajšek izrazil domnevo, da je pred lokalom okoli pete ure zjutraj eksplodirala ročna bomba, popoldan pa je PU Kranj s sporočilom za javnost takšne domneve potrdila tudi uradno.

 

V sporočilo hkrati na PU Kranj navajajo, da je bilo ob eksploziji lažje poškodovanih osem oseb, in ne 10 oseb, kot so sprva domnevali.

 

Eksplozija je poškodovala tudi sedem parkiranih osebnih avtomobilov, dva avtobusa in več stekel na objektu. Materialna škoda za zdaj še ni ocenjena.

 

Preiskava je za zdaj osredotočena na konkretne osumljence, ki jih policisti še iščejo, zaradi interesa preiskave pa podrobnosti na policiji za zdaj ne želijo razkriti.

 

Direktor lokala Million, pred katerim se je zgodil dogodek, Edi Zbečič je sicer že dopoldne povedal, da imajo zaenkrat na posnetku dva moška, ki sta pritekla iz lokala. Enega izmed njih naj bi prepoznali, šlo pa naj bi za moškega, ki ga je policija v preteklosti že večkrat obravnavala.

 

Iz lokala so popoldne tudi sporočili, da so "že ponoči iz kluba odstranili enega izmed preveč bučnih obiskovalcev in ga predali policiji z namenom, da se zabava in spremljanje dogajanja v klubu odvija nemoteno", vendar jutranjega dogodka s tem ne povezujejo. Nekateri spletni mediji namreč namigujejo, da bi dogodka lahko bila povezana. V klubu so ob tem dodatno pojasnili, da naj bi šlo po njihovem "le za preveč razgretega obiskovalca kluba, ki so ga varnostniki v skladu s pooblastili in njihovimi zadolžitvami kasneje tudi po nam dostopnih podatkih predali policiji".