Odvzeli so ji nevarnega pitbula

Hišni ljubljenček s statusom nevarnega psa spet napadel, lastnica pobegnila s kraja dogodka.

Objavljeno
11. april 2018 14.44
Posodobljeno
11. april 2018 15.00
Ti. L.
Ti. L.
Koper  Zadnjega marca je občan Kopra zvečer poklical policijsko postajo in naznanil, da je njegovega psa pred trgovino v Olmu napadel pes pasme pitbulterier in ga poškodoval. Lastnica je zatem s svojim psom peš zbežala po Dolinski cesti, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je imel prijavitelj svojega psa mešančka pripetega na vrvici. Ko sta prišla na parkirni prostor pred trgovino, je z bližnjega travnika pritekel brez povodca in brez nagobčnika pes pasme pitbulterier in napadel njegovega psa. Psa so poskušali spraviti narazen, vendar jim to ni uspelo. Ko je lastnik napadenega psa začel
klicati policijo, je lastnica napadalnega psa pobegnila.

Zaradi hudih poškodb so poškodovanega psa odpeljali na Veterinarsko postajo Koper.

Lastnico pitbula so policisti izsledili v Bošamarinu. Pri pregledu dokumentacije je bilo ugotovljeno, da ima pitbulterier status nevarnega psa in ima v evidenci že dva ugriza. Skrbnico so obvestili o prekršku.

Ker je pes imel status nevarnega psa in je imel zapisane tri ugrize, se je veterinarska inšpekcija odločila za odvzem psa lastniku. Veterinarska inšpekcija v Kopru je policijsko postajo vodnikov službnih psov pred dnevi zaprosila za asistenco pri odvzemu psa, kar se je zgodilo 6. aprila.

Lastnica je kršila določila zakona o zaščiti živali, ker ni zagotovila fizičnega varstva nevarnega psa v skladu z drugim odstavkom 12. člena tega zakona.