Opiti voznik zbil 16-letnega kolesarja

Danes okrog 19. ure se je v okolici naselja Spodnja Brežnica zgodila prometna nesreča v kateri je umrl 16-letni kolesar. Nesrečo je povzročil 55-letnik, ki je vozil pod vplivom alkohola.

Objavljeno
20. februar 2011 00.32
Ba.P., delo.si
Ba.P., delo.si
Maribor - Omenjeni moški iz okolice Poljčan je v soboto vozil kombinirano vozilo iz Poljčan proti Slovenjski Bistrici, ko je izven naselja Spodnja Brežnica zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na bankino ravno v trenutku, ko sta iz nasprotne smeri prišla 16-letni kolesar in pešec.

55-letnik je s sprednjim desnim delom avtomobila trčil v kolesarja, pešec pa se je uspel rešiti s skokom v bližnji potok. Po trku je v potok vrglo tudi kolesarja, pri čemer je 16-letnik utrpel tako hude poškodbe, da je na poti v mariborski klinični center umrl. Policisti, ki so prišli na kraj nesreče, so povzročitelju odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da je 55-letnik vozil od vplivom alkohola.

Policisti so voznika pridržali, zoper njega pa bodo pristojnemu državnemu tožilstvu podali tudi kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.