Opozorilni strel proti Darku Gradu

Darko Grad, trenutni direktor Centra za kulturo, prireditve in šport izolske občine, je že pred dnevi policiji prijavil, da so mu po vsej verjetnosti grozili s strelom iz pištole.

Objavljeno
24. september 2009 23.34
Boris Šuligoj
Boris Šuligoj
Izola - Darko Grad, trenutni direktor Centra za kulturo, prireditve in šport izolske občine, je že pred dnevi policiji prijavil, da so mu po vsej verjetnosti grozili s strelom iz pištole. Koprska policija je takšno prijavo vzela zares, si natančno ogledala kraj dogajanja, ker pa ni našla nobenih oprijemljivih podatkov, ali materialnih dokazov, je zadevo začasno zaključila. Darko Grad pa nam je zagotovil, da ni dvoma o tem, da je šlo za grožnjo in da se še nikoli ni počutil tako ogrožen. Ker nima pojma, zakaj bi mu bil kdo grozil, je dejal, da se je vedno pripravljen pogovoriti in sprejeti nasprotne argumente. Raje se pogovarja z besedami kot z orožjem.

Darko Grad je bil podžupan že v prejšnjem mandatu v koprski občini. Potem je bil dve leti podžupan v izolski občini, po lanskih predčasnih volitvah je župansko mesto pustil in nastopil vodenje Centra za kulturo, že naslednji mesec pa ga namerava župan Tomislav Klokočovnik znova imenovati za podžupana. Poleg tega ima dve zasebni podjetji: avtošolo I & I in gradbeno podjetje Grad Koper. "Do neprijetnega dogodka je prišlo pred kakimi tremi tedni okoli 23. ure. Sedel sem s sorodniki na vrtu pred hišo na izolskem podeželju. Hiša je osamljena, nad njo vodi pot. Po njej je počasi pripeljal avto, ki je z zelo počasno vožnjo vozil mimo hiše. Kakih 50 metrov od hiše je počasi obrnil in se ravno tako počasi peljal nazaj. Nato se je avto ustavil pri odcepu za dovozno cesto proti hiši. Iz avta je bilo slišati močan pok, nakar je avto hitro odpeljal. Po poku sem takoj vedel, da ni šlo za petardo in sem ocenil, da je to bil strel iz pištole. Lahko bi bila tudi strašilka. Ker je tam zelo temačno, nisem natančno prepričan, za katere vrste avto je šlo (lahko bi bila dva ali trije modeli), pa tudi ne, iz katerega okna avtomobila je bilo ustreljeno. Nismo slišali, da bi krogla karkoli zadela. Niti policija kasneje ni našla nobenih sledi. Toda vse skupaj je bilo izpeljano tako, da skoraj ni mogoče razumeti drugače, kot dejanje proti meni,« je dejal Darko Grad. Povedal je, da v občinski upravi že nekaj časa ne sprejema pomembnih odločitev, vendar je v izolski javnosti še zmeraj pogosto razširjeno mnenje, da za vsemi odločitvami stoji on. Pomislil je na dve vroči zadevi, ki sta zdaj aktualni v občini. Prva je namera občine, da tlakuje Sončno nabrežje in predvideno zmanjšanje gostinskih teras na tem nabrežju. Druga pa je spor med občino in Marinvestom zaradi gradnje in koncesije pri pomolu B. Tretja, manjša možnost je njegov mladi pes, ki rad zbeži od doma in morda komu povzroča škodo. »Toda zdaj sem postavil ograjo in se tako organiziral, da ponovne podobne grožnje ne bi ostale neopažene. Šele zdaj sem zvedel, da je pred meseci tudi podžupan Bojan Zadel dobil anonimno pismo, s črkami, ki so izrezane iz časopisa. Klasična filmska grožnja. Nekaj časa smo bili tiho, zdaj pa se mi je zdelo prav, da na ta primer opozorim javno,« je dejal Darko Grad.