Oropana že druga zlatarna Šulin

Mlajša moška, stara okrog 20 let, sta danes ob 9.30 oropala zlatarno Šulin v Novi Gorici. V lokal sta vstopila v temnih oblačilih, s sončnimi očali in pokrita s kapama. Eden od njiju je prodajalko odrinil, drugi pa je pograbil za zdajenkrat še neznano količino nakita.

Objavljeno
11. marec 2011 13.00
K. M., kronika
K. M., kronika
Nova Gorica - Skupaj sta nato peš pobegnila proti središču mesta. Na novogoriški policiji so pojasnili da preiskava še poteka. Gre že za drugo od treh zlatarno bratov Šulin od treh, ki je bila zadnje čase tarča roparjev. Podobno sta dva moška 25. januarja oropala eno od njihovih zlatarn v središču mesta. Novogoriška policija je v sodelovanju z italijanskimi kolegi pozneje ugotovila, da je pri ropu sodeloval 31-letni Italijan, ki ima na vesti že več kaznivih dejanj, medtem ko drugega storilca še niso odkrili.

Takrat sta roparja v zlatarno vstopila zamaskirana z motorističnima čeladama in oborožena s pištolo. S plenom sta napolnila dve torbi in nato s skuterjem z italijanskimi registracijami pobegnila. Ker ju je večja torba pri begu močno ovirala, sta jo sredi pločnika odvrgla, z manjšim deležem plena, vrednim nekaj tisoč evrov, pa sta ušla. Pozneje se je izkazalo, da je bil skuter pred ropom ukraden nekemu Italijanu iz Gorice. Roparja sta ga pustila v Ulici Gradnikovih brigad, naprej pa sta pobegnila z avtomobilom.