Oškodovala upnike za 264.000 evrov

Preiskovalni sodnik je za enega izmed dveh osumljencev, ki sta predstavnika gospodarske družbe iz območja Maribora, odredil pripor.

Objavljeno
27. november 2015 12.55
ace/DUTB
Mi. K.
Mi. K.
Maribor - Osumljena sta 52-letni direktor gospodarske družbe in 41-letna pooblaščenka družbe, ki sta po navedba policije pri opravljanju gospodarske dejavnosti vedela, da je bila družba od sredine leta 2013 naprej insolventna oziroma ni bila zmožna poravnavati svojih obveznosti do upnikov. »Prav tako je bilo s strani več upnikov zoper družbo vloženih več izvršb, zaradi česar je družba imela tudi blokirane transakcijske račune. Vse navedeno sta osumljena na različne načine poskušala zatajiti upnikom,« so sporočili mariborski policisti.

Osumljena sta tako upnikom večkrat lažno obljubljala plačilo terjatev ali lažno prikazovala drugačno dejansko stanje in jih s tem preslepila, da bodo obveznosti poravnane. Zaradi njunega poslovanja je imelo 48 upnikov do gospodarske družbe najmanj 750.000 evrov terjatev. Del teh terjatev bi osumljena po navedbah policije sicer lahko poravnala, vendar pa sta namesto tega sklepala posle in denarna sredstva, ki bi morala biti namenjena za poplačilo obveznosti upnikom, na goljufiv način prenesla na druge transakcijske račune v tujini.

Iz njih sta nato dvigovala gotovino, prav tako pa sta svoje poslovanje prenašala na več novo ustanovljenih gospodarskih družb. »Samo s tem goljufivim dejanjem sta povzročila veliko premoženjsko škodo vsem upnikom v skupnem znesku najmanj 264.910 evrov,« so še sporočili mariborski policisti, ki so zaradi zbiranja obvestil in dokaznih predmetov o kaznivih dejanjih obema odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo stanovanjskih prostorov.

Zaradi obstoja ponovitvene nevarnosti izvrševanja kaznivega dejanja so eno od osumljenih oseb privedli na zaslišanje pred preiskovalnega sodnika, ki je zoper njo odredil pripor.