Osumljenec priznal uboj, trupla pa še niso našli

Sergej Kvartič je policistom priznal, da je od letošnjega avgusta pogrešanega Bojana Regancina pahnil v potok Medija.

Objavljeno
06. oktober 2013 20.49
Zagorje 05.10.2013 foto:Igor Mali
Marko Jakopec, kronika
Marko Jakopec, kronika
Zagorje ob Savi – Policisti iščejo truplo od konca avgusta pogrešanega Bojana Regancina iz Lok pri Zagorju. Prijeli so namreč domačina, ki je priznal, da ga je ubil in nato vrgel v potok Medija. »Priznanje imamo, trupla pa ne,« pravijo policisti, ki nadaljujejo iskanje.

Bojana Regancina, starega 52 let, so nazadnje videli v Kisovcu, oblečenega v modre kavbojke in modro jakno, nato je izginil neznano kam. Policisti so od 24. avgusta intenzivno preiskovali njegovo nepojasnjeno izginotje in trdo delo jim je očitno prineslo uspeh. Na uradni spletni strani so namreč objavili, da so med drugimi kaznivimi dejanji obravnavali tudi uboj, od podrobnosti pa razkrili le to, da so prejšnji petek člani PGD Zagorje mesto in PGD Loke začeli pregledovati strugo potoka Medija med Kisovcem in Zagorjem, do izliva v Savo, zaradi iskanja pogrešane osebe. Dan pred tem, torej v četrtek, so namreč policisti odvzeli prostost 40-letnemu Kisovčanu Sergeju Kvartiču, ki je vpletenost v izginotje Regancina najprej zanikal, kasneje pa dejanje priznal.

Osumljenec večkrat spremenil svoje izjave

Izvedeli smo, da ne Kvartič ne Regancin nista bila zaposlena, sta se pa menda oba hvalila, da delata kot varnostnika, vendar so ju v domačem okolju ljudje prepoznavali kot klošarja. Nekateri, ki poznajo oba, pravijo, da je Regancin občasno živel pri Kvartiču v večstanovanjski hiši na Trgu Pohorskega bataljona 14. »Bojan je bil bolj miren, Sergej pa kar tečen in nadležen,« pojasnjujejo in dodajajo: »Cel kup jih je bilo, zbirali so se pri Kvartičevih in tam popivali. Pogosto so bili zelo glasni, razlegalo se je petje, glasbo so navijali tako na glas, kot so le dopuščale naprave.«

S Sergejem sicer živi brat Edi, mati jima je umrla pred nekaj leti, oče pa je v izlaškem domu za starejše občane. Domačini vedo povedati, da je Edi že nekaj dni spet doma, saj se je vrnil iz zapora. Odsedeti bi moral dve leti, vendar so mu kazen očitno skrajšali na 20 mesecev.

V soboto popoldne so Sergeja Kvartiča privedli pred preiskovalno sodnico ljubljanskega okrožnega sodišča, ki je zanj odredila pripor zaradi ponovitvene nevarnosti. Menda je še toliko bolj sumljiv zaradi tega, ker ves čas spreminja svoje izjave o tem, kaj se je po njegovem zgodilo s pivskim prijateljem. Sumljivo je že to, da sploh ni on prijavil policiji, da ga pogreša, čeprav je bival pri njem. Ko so ga drugi prijatelji začeli spraševati, kje je Bojan, je enemu rekel, da sta še zjutraj zajtrkovala, potem pa je izginil, medtem ko je drugemu pripovedoval, da ga je nazadnje videl, kako se je s knjižico poštne hranilnice napotil proti banki.

Na policiji je najprej vztrajno razlagal, da sta se že večer prej sprla, nato pa ga je le pospremil do potoka, v katerega je padel čez škarpo. Kasneje je spremenil zgodbo in pripovedoval, da mu je pijani in tečni Bojan težil ter ga napadel, zato ga je le malce odrinil z ramo, in to ne zanalašč, on pa je brez težav vstal in kar hodil po potoku. Odtlej ga ni več videl.

Policisti še iščejo truplo

Policisti trupla še niso našli, zato iskalno akcijo nadaljujejo. Potok Medija, ki lahko ob ujmah dobi hudourniške razsežnosti – lani sta denimo v njem smrt našli potnici avtomobila – je bil po nekaterih ocenah v času Regancinovega izginotja visok kak meter. Več kot dovolj torej, da ga je že zdavnaj odneslo v Savo ali pa se je zapletel v gosto grmovje in korenine ob potoku rastočih dreves.