Osumljenec umora navijača se je predal

Oliver Knezović, osumljenec za umor navijača nogometnega kluba Sarajevo, ki je umrl v izgredih v Širokem Brijegu, se je predal policiji. Dejal je, da med navijaškim spopadom ni streljal v ljudi, temveč v zrak.

Objavljeno
21. oktober 2009 13.39
Ti. K./STA
Ti. K./STA
Zagreb - Oliver Knezović, osumljenec za umor navijača nogometnega kluba Sarajevo Vedrana Puljića, ki je umrl v začetku oktobra v izgredih v Širokem Brijegu, se je predal hrvaški policiji v Zagrebu. Dejal je, da med navijaškim spopadom ni streljal v ljudi, temveč v zrak. Poudaril je, da se ne počuti krivega za umor Puljića.

 

Knezović se je sam prijavil na policijo v BiH takoj po navijaških spopadih v Širokem Brijegu 4. oktobra, potem pa isto noč pobegnil. Bosanska policija je takrat objavila, da je Knezović priznal umor 24-letnega Puljića. Za Knezovićem so 7. oktobra razpisali mednarodno tiralico. Osumljenec je za Novo TV dejal, da se je dva tedna skrival v Hercegovini in v Zagrebu, na policijo pa se je prijavil v spremstvu svojega odvetnika.

 

Knezović je v pogovoru še povedal, da je bil v skupini, ki je odvzela pištolo nekemu policistu, ter da je "orožje končalo v njegovih rokah". Dejal je, da je orožje vrnil policistu, ki naj bi vedel tudi njegovo ime.

 

"Izstrelil sem pet strelov, vendar v zrak. Izrekam sožalje Vedranovi družini. Nisem kriv za njegovo smrt. Pravim, branil sem narod, če ne bi jaz, bi nekdo drug. Ali pa bi tudi mene ustrelili, malo je manjkalo," je dejal Knezović, ki je bil v času vojne pripadnik vojaške enote haaškega obsojenca Mladena Naletilića - Tuta.

 

Knezović je izjavil, da se je predal hrvaški policiji, ker verjame, da bo na Hrvaškem deležen bolj poštenega sojenja. Kot je povedal, je pobegnil iz BiH, ker naj bi po njegovi predaji ljudje zahtevali njegov linč.

 

Medtem so bosanske oblasti na prostost spustile policista iz Ljubuškega, Dragana Vujevića, ki je tudi osumljen Puljićevega umora. Po navijaških spopadih v Širokem Brijegu se je v hrvaških in bosansko-hercegovskih medijih pojavilo več različnih scenarijev Puljićevega umora. Hrvaška policija je napovedala, da bo danes nadaljevala preiskavo proti Knezoviću.