30-letni osumljenec umora v Izoli v psihiatrični bolnišnici

Po odrejenem priporu so ga odpeljali v idrijsko psihiatrično bolnišnico, nato pa na forenzično psihiatrijo v Maribor.

Objavljeno
15. maj 2017 10.50
Izola, sin obglavil očeta
Š. P., STA
Š. P., STA
Koper − Preiskovalna sodnica je za 30-letnega Izolana, osumljenega umora svojega 59-letnega očeta prejšnji četrtek, po sobotnem zaslišanju odredila pripor, poročajo Primorske novice. Neuradno so moškega kasneje odpeljali najprej v idrijsko psihiatrično bolnišnico, nato pa v enoto za forenzično psihiatrijo mariborskega kliničnega centra, še piše časnik.

Policisti so 30-letnika v soboto dopoldne iz pridržanja pripeljali na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici. Državna tožilka je zaradi ponovitvene nevarnosti za osumljenca predlagala pripor, preiskovalna sodnica pa je takšen ukrep tudi odredila, tako da so Izolana po zaslišanju odpeljali v koprski zapor, danes navajajo Primorske novice.

Tožilstvo je sodišču predlagalo, da odredi izvedensko mnenje psihiatrične stroke, med drugim tudi o prištevnosti moškega. Kot so neuradno izvedeli pri časniku, so osumljenca kasneje odpeljali v psihiatrično bolnišnico v Idriji, nato pa v enoto za forenzično psihiatrijo Univerzitetnega kliničnega centra Maribor.

Gre za ustanovo, v kateri pripor prestajajo tudi osebe, osumljene najhujših kaznivih dejanj, z različnimi oblikami duševnih motenj. Tam so tudi ljudje, ko so jim sodišča izrekla ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja, so navedle Primorske novice.

Sicer je vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič že na petkovi izjavi za medije potrdil, da je bil 30-letnik v preteklosti dvakrat prisilno hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici. Nekaj dni pred umorom je iz hiše, kjer sta skupaj živela žrtev in osumljenec, prišel klic na center za obveščanje, v katerem je anonimni klicatelj sporočil, da »ostajata še dve uri do umora«. Policisti so istega dne v razgovoru z očetom osumljenca ugotovili, da je klic najverjetneje opravil njegov sin. 59-letnik je tedaj povedal, da bo sam poskrbel, da sina odpelje k psihiatru.

Kot danes še navajajo Primorske novice, naj bi se osumljenec po pripovedovanju sosedov vrnil z zdravljenja pred le nekaj tedni, njegovi znanci pa so pripovedovali, da se je v zadnjem času obnašal nenavadno in da se je vse bolj zapiral vase.