Otroka po tragediji pri stricu in teti

Otroka, ki sta po tragediji v Zdenski vasi ostala brez staršev in starih staršev, sta trenutno pri stricu in teti. Dokončna rešitev glede skrbništva nad njima naj bi se zgodila v enem mesecu.

Objavljeno
27. februar 2007 10.50
Zdenska vas – Po sobotni družinski tragediji, ko je 35-letni Tone Gorenčič v stanovanjski hiši Jožeta Blatnika v Zdenski vasi 18 najprej s pištolo ubil svojo 30-letno ženo Jožico, taščo in tasta, na koncu pa sodil še sebi, sta pet in osemletni deček ostala brez ožje družine. Včeraj njuna usoda še ni bila znana, zaenkrat sta pri najbližjih sorodnikih, in sicer pri stricu in teti po mamini strani. Trenutno skrbništvo nad njima pa ima Center za socialno delo Grosuplje, ki jima bo po tragediji skušal pomagati s svetovanjem.

Rešitev za otroka v enem mesecu?

Direktorica grosupeljskega centra za socialno delo Vesna Širok je za delo.si povedala, da sta otroka trenutno v oskrbi svojcev, in sicer pri stricu in teti po mamini strani, kjer je za otroka po njenem mnenju zaenkrat tudi najboljše. Širokova je tudi dejala, da v tem trenutku dokončne rešitve glede njune usode ni, vendar naj bi do nje skupaj s svojci prišli v približno enemu mesecu. V tem trenutku je težko reči, kje in kako bo za Davida in Tadeja najboljše, vendar Širokova zatrjuje, da je sedaj pomembno, da se otroka počutita varno in sta pri svojcih, ki jih poznata, in kjer lahko skupaj prebolevajo izgubo.

Tragedija zaradi nesporazumov

Do sobotne tragedije je prišlo, ko se je zaradi zaradi nesporazumov – menda je bil vzrok alkohol in moževa grobost – 30-letna Jožica pred nekaj meseci skupaj z mladoletnima sinovoma preselila k staršem v Zdensko vas 18. Oče je po naših informacijah otroka redno obiskoval, a sčasoma so menda obiski postali za osemletnega Davida in tri leta mlajšega Tadeja prava muka.

Policisti pri družini v Zdenski vasi pred tem dogodkom niso nikoli intervenirali in tudi niso bili obveščeni o grožnjah ali nasilju v družini. Policija je kot neutemeljene tudi zavrnila očitke, ki so se pojavili v nekaterih medijih, da je bil odzivni čas predolg. Odzivni čas policistov v konkretnem primeru je bil ustrezen.