Ovadili direktorico Žalskih lekarn

Celjski kriminalisti so kazensko ovadili direktorico Žalskih lekarn Lidijo Pavlovič zaradi zlorabe položaja. Kriminalisti so ugotovili, da so Žalske lekarne za fiktivne storitve porabile več kot 41.000 evrov.

Objavljeno
31. januar 2007 20.08
Koliko zdravil imamo po domačih lekarnah?
Celje - Celjski kriminalisti so v ponedeljek kazensko ovadili direktorico Žalskih lekarn Lidijo Pavlovič zaradi zlorabe položaja. To je potrdila tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje Milena Trbulin Drobne. Dodala je tudi, da so kriminalisti med preiskavo, ki še poteka, ugotovili, da so Žalske lekarne za fiktivne storitve prek podjetja Grafiti, za katerega je delal mož ovadene direktorice, porabile več kot 41.000 evrov.

Trbulin Drobne je tudi pojasnila, da obstaja možnost razširitve kazenske ovadbe na druga kazniva dejanja, če bo Komisija za preprečevanje korupcije ugotovila še kakšno nezakonitost.
Kot je že znano, domnevne nepravilnosti naj bi se zgodile pri izdelavi študije oz. programa za bazo podatkov s področja homeopatskih zdravil, saj tega programa v Žalskih lekarnah ni moč videti. To študijo naj bi izdelal nekdanji mož Pavlovičeve in je bil za svoje delo tudi poplačan. Nekaj nepravilnosti naj bi se zgodilo tudi pri potovanjih žalskih lekarnarjev na različna izobraževanja v tujino.