Padec s strehe usoden

Danes zjutraj je med izvajanjem krovnih del s strehe stanovanjske hiše padel 72-letni Leščan in poškodovan obležal na tleh. Navkljub nudenju prve pomoči je na kraju nesreče umrl.

Objavljeno
05. april 2007 16.56
Za 72- letnega moškega je bil padec s strehe usoden
Ribno pri Bledu – Danes zjutraj je med izvajanjem krovnih del s strehe stanovanjske hiše padel 72-letni Leščan in poškodovan obležal na tleh.

Na kraj dogodka je prišla dežurna zdravnica, ki je poškodovanemu nudila zdravniško pomoč, po neuspešni reanimaciji pa je ugotovila, da je delavec umrl. Preiskovalna sodnica je za pokojnega odredila sodno obdukcijo, na podlagi katere bo ugotovljen vzrok smrti.

Kriminalisti so ugotovili, da je 72-letni Leščan tega dne od 7 ure dalje delal na strehi hiše skupaj z ekipo sodelavcev pri izvedbi krovskih del. Okoli 9 ure je stal na stičišču streh stanovanjske hiše in prizidka. Nenadoma se je nagnil čez rob strehe stanovanjske hiše in padel na bok na streho prizidka ter po njej zdrsel navzdol proti tlom. Ko je padel s strehe, je z glavo udaril ob rob betonskega zidu – škarpe ter obležal na dovozni poti v garažo, ki je v kletnih prostorih stanovanjske hiše. Sodelavci so mu takoj priskočili na pomoč ter mu na kraju nudili prvo pomoč.

Kriminalisti so ugotovili, da delavci pri izvajanju del niso uporabljali varnostnih pasov oziroma drugih zaščitnih sredstev proti zdrsu s strehe. O nesreči bodo obvestili Okrožno državno tožilstvo v Kranju..